divendres, 23 de maig del 2014

500 gravats de Rembrandt online en CC per The Morgan i més al MET de Nova York.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn
(1606–1669)

Gràcies a la Morgan Library & Museum, ara es pot veure gairebé 500 imatges de gravats de Rembrandt en línia. El Morgan ha anunciat avui que ha finalitzat la digitalització d'aquesta col·lecció, que ofereix una visió de procés creatiu de l'artista, l'entorn i la vida diària. "Rembrandt utilitza el procés de gravat per provar conceptes i temes, i les obres digitalitzades ofereixen l'oportunitat d'explorar de prop l'ús de la línia, ombrejat, i el tema," es pot llegir a l'anunci de la institució. Els dibuixos de Rembrandt són diversos, incloent mascotes, paisatges, nus i autoretrats, però, tots evoquen un estat d'ànim ombrívol semblant.
 
The Morgan Library and Museum ha estat en una festa de digitalització últimament, després d'haver començat els esforços per arxivar les seves col·leccions de dibuixos i manuscrits musicals. I no estan sols - recentment el Met va oferir 400.000 imatges d'art de forma gratuïta sota una llicència Creative Commons.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn
(1606–1669)
The Circumcision in the Stable
The Metropolitan Museum of Art
 Thomas P. Campbell , director i CEO del MET , va anunciar que més de 400,000 imatges de les obres i peces de domini públic que té el famós Museu Metropolità d'Art de Nova York ja poden descarregar-se des lloc web oficial.
Els fitxers poden utilitzar sense necessitat de demanar permís a l'òrgan rector del museu, sempre que sigui amb finalitats no comercials com, per exemple, per il·lustrar revistes educatives .

The Whore of Babylon, from The Apocalypse

Albrecht Dürer

Les imatges es troben disponibles en alta resolució, i se seguirà augmentant la quantitat, a mesura que el Met puga avançar en el treball de digitalització.

La iniciativa forma part d'un projecte del Met, conegut com Accés Obert per a Fins Acadèmics (OASC, per les sigles en anglès), que permet veure i descarregar totes les imatges que ostentin les sigles OASC a la pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.