dimarts, 11 de novembre del 2014

8a edició del Festival Internacional del Llibre Il.lustrat de Barcelona.

Aquesta setmana té lloc a La Central del Raval la 8a edició del Festival Internacional del Llibre Il.lustrat de Barcelona.


GIF tret de la pàgina web del festival

És un Festival dedicat íntegrament als llibres il·lustrats per a adults, una mostra cuidada i atenta al panorama creatiu actual, on el nexe comú entre els participants és la falta de prejudicis i de codis establerts a l’hora d’utilitzar el dibuix, la pintura o la il·lustració per narrar. El Festival entén el llibre com un format obert a múltiples interpretacions: llibre il·lustrat, fanzine, llibre-objecte, novel·la gràfica, llibre d’artista, etc. Les seves úniques premisses són la qualitat del treball a presentar i l’absoluta novetat a la nostra ciutat. Per això es selecciona material inèdit al llarg de tot l’any contactant amb diferents editors i autors.

El programa d´aquesta edició compta amb taller tant per a major com per a menuts, centrats en el gravat i el treball del POP UP per a paper.
A més, compta amb conferències de L’épluche-doigts, que té la seua pròpia editorial des de 2005 i un taller que es dedica al gravat i la tipografia. El taller busca mantenir llaços socials i generar preguntes entorn de l´escriptura i la imatge.

Imatge treta de la pàgina web del festival


També trobem la conferència de Orecchio Acerbo, un laboratori artesanal d´estampa serigràfica que vincula el paper, l´escriptura, els teixits, els pigment, els gravats i l´enquadernació per convertir-la en pensament, escriptura i nous imaginaris.


Imatge treta de la pàgina web del festival

Per altra banda també comptarà amb la presència de Dario Zeruto, que parlarà de la seua trajectòria com a autodidacta al camp del fiber art artesanal, i com passà a una formació més rigorosa quan entra en contacte amb dones indígenes de la isla Suriki de Bolivia, on aprén tècniques ancestrals dels teixits.

Imatge treta de la pàgina web del festival

El festival compta amb una gran quantitat d´artistes internacionals d´arreu d´ Europa  (Espanya, França, Noruega, Itàlia, etc.) com d´ Amèrica (Xile, Argentina, USA, Costa Rica, etc.)

Alguns d´ells han participat en una obra col.lectiva on havien de fer una il.lustració del número vuit que pogués interactuar amb les altres il.lustracions de la resta dels col.laboradors, podeu veure-ho a la primera imatge del post.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.