dijous, 16 d’abril del 2015

50 edició de la Fira del Llibre de València.

Des del 22 d'abril i fins al 3 de maig, la 50 Fira del Llibre de València acollirà, als Jardins de Vivers, una gran diversitat d'actes on trobar tant al Gremi de Llibrers com als editors, il·lustradors, autors i diferents convidat. 


Aquest anys, al costat de les habituals presentacions i signatures de llibres i exposicions, s'ha diversificat el catàleg d'actuacions, tallers i recitals i s´ha recuperat el tradicional sopar/festa per al divendres 24 a les 21 hores a l'Espai Obert de la Fira, que aquesta vegada servirà per celebrar els nostres cinquanta anys de vida.

EL 25 d´Abril tindrà lloc la inauguració de l’exposició La Fira Ferotge. Ovidi Montllor i la cançó compromesa. En homenatge als vint anys sense l´Ovidi Montllor. Organitzada per APIV (Associació Professional d’Il·lustradors de València).



Entre els esdeveniments que destaquem de la programació d´aquest any trobem, al 26 d´Abril a les 11h, la xerrada/col·loqui a partir del llibre El finançament valencià, de la submissió al canvi necessari de Vicent Cucarella. On trobarem les il.lustracions de Ortifus. 

 El mateix dia però a les 18h podem assistir a la presentació del nou llibre de Xavi Castillo i Lalo Kubala, titulat: Barbaritats valencianes. De la visita del papa al “caloret” de Rita. La presentació estarà acompanyada d’algun esquetx humorístic dels autors. Lalo Kubala treballava en els seus tebeos per a Orgullo y Satisfacción (després d’haver deixat El jueves).

Per la seua part, el 29 d´Abril a les 19:30h trobem la presentació del llibre Memoria y desmemoria del MuVIM, de Romà de la Calle.
A la mateixa hora podrue gaudir de la conferència “Antonio Machado” a càrrec del poeta Manuel Vélez. Recital a càrrec dels poetes de l’Agrupación Literaria Amigos de la Poesía, dels poemes d’Antonio Machado.


Per a l´1 de Maig a les 12:30h trobem  la presentació i posterior col·loqui a partir del llibre El Valencià de sempre, d’Eugeni S. Reig.
D’allò més útil per a qualsevol lector –aficionat o tècnic, professor o alumne–, aquesta obra demostra que la llengua és un recurs molt ric i alerta del perill d’empobriment
del valencià. Per això també proposa un model a seguir per a protegir el cabal lèxic que atresora la nostra llengua.
El valencià de sempre conté 740 entrades noves que s’afigen a les 1.440 entrades de la segona edició de Valencià en perill d’extinció, que ara presenten afegits i accepcions noves. A més, la major part de les entrades, tant les antigues com les noves, incorporen exemples literaris d’autors valencians.


Per al vesprada a les 18h podeu assistir a la presentació del llibre La Fallera Calavera i torneig del joc de cartes. Al jardí del Museu de Ciències.
Durant la celebració de la súper-híper-mega-mascletà, un terrible accident causa la mort d’una fallera de la Cort d’Honor. De seguida, la temuda Alcaldessa i el seu seguici d’assessors s’afanyen a ocultar l’assumpte. Res ha d’espatllar la festa, i la ciutat acabarà oblidant la fallera morta. Però la primavera següent, el cementeri municipal és testimoni d’una resurrecció insospitada: un cadàver amb monyos i vestit de gala sorgeix de la tomba convertit en una criatura sobrenatural. Assedegada de venjança, la Fallera Calavera començarà la seua croada per restablir la justícia i la veritat. I no ho farà sola. Pel camí trobarà la complicitat d’uns altres zombis molt especials: la Delicà de Gandia, el rei Jaume I i una Bellea del Foc apegalosa.
Per al 2 de Maig destaquem la presentació del Segle d´or Valencià el còmic de Cristina Duran i Miguel Ángel Giner, editat per la Biblioteca Valenciana.
La vesprada del 3 de Maig, a les 17:30 hores, Boro, trapatoles de Toni Cabo.
I a les 18h nou homenatge a Ovidi Montllor a càrrec de l'editorial Sembra i presentació, a la mateixa hora, de Xiulit revista en què intervenen Miguel Calatayud i Sento Llobell entre d'altres il·lustradors. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comboi Gràfic no es responsabilitza de l´opinió de cap usuari que escriga als comentaris.